Условия применение пневмогидродинамического воздействия для раскольматации поверхностных дегазационных скважин - Агаев, Р.А. (Геотехническая механика, 2011)
У роботі розглянуті умови виникнення кольматації при експлуатації поверхневих дегазаційних свердловин та використання пневмогідродинамічної (пневмодинамічної) дії для
розкольматації присвердловиної зони. Представлені результати виконаної дії в шахтних
умовах. Conditions of originating of clogging process at exploitation of surface methane drainage boreholes and application of pneumohydrodynamic (pneumodynamic) influence for decklogging of
downhole zone are reviewed in the article. The results of influence are introduced in mine conditions.