Определение параметров схем проветривания марганцевых шахт - Яворская, Е.А. (Геотехническая механика, 2011)
У статті розглядається актуальне питання визначення параметрів схем провітрювання
марганцевих шахт. В результаті розв’язання математичної задачі оптимізації, отримані
залежності для визначення оптимальних параметрів діаметру свердловин та відстаней між
ними. The question of defining the parameters schemes of ventilation for manganese mines is considered in the article. As a result of solving a mathematical problem of optimization, dependences
for determine optimal parameters of holes diameter and the distances between them are obtained.