Релігійна культура та її найвища цінність в епоху сучасних загальнокультурних трансформацій - Ющишин, О.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізуються цінності сучасної доби та розглядається категорія любові як найвища духовна цінність
християнства зїї спроможністю змінювати, перетворювати буття на загально- й висококультурному рівні. В статье анализируются ценности современного периода, рассматривается категория любви как наивысшая
духовная ценность христианства с ее возможностью менять, преображать бытие на обще- и высококультурном
уровне. The values of modern period and the categories of love are being analysed in the article, as the most important
spiritual value of christianity. It is examined with possibility to change, even to transform the life at local
cultured and highly cultured level.