Становлення та розвиток міжнародного співробітництва МВС України у сфері протидії тероризму та екстремізму - Зозуля, Є.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті здійснено аналіз розвитку та сучасного стану міжнародної співпраці МВС України у сфері протидії
тероризму та екстремізму. Охарактеризовано основні етапи процесу інституалізації боротьби з тероризмом у
незалежній Україні, надано характеристику напрямів та шляхів співпраці органів внутрішніх справ нашої
країни з правоохоронними структурами країн-учасниць СНД, а також із міжнародними організаціями, які
здійснюють заходи із протидії міжнародному тероризму та екстремізму. Проанализированы развитие и современное состояние международного сотрудничества МВД Украины в сфере
противодействия терроризму и экстремизму. Охарактеризованы основные этапы процесса институализации
борьбы с терроризмом в независимой Украине, представлена характеристика направлений и путей сотрудничества
органов внутренних дел нашей страны с правоохранительными структурами стран-участниц СНГ, а также с
международными организациями, которые осуществляют мероприятия по противодействию международному
терроризму и экстремизму. In the article it is analyzed the development and current state of international cooperation within Ministry of Interior
Affairs in Ukraine in the field of combating terrorism and extremism. It is described basic stages of the institutionalization
of combating terrorism process in independent Ukraine, it is given the description of directions and ways of
cooperation within internal affairs of our country with law enforcement agencies of country-participants in the
CIS as well as with international organizations which implement measures to resistance the international terrorism
and extremism.