Організації Комуністичної спілки молоді України у ВНЗ УСРР у 1920-і роки - Кравчук, Х.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розглянуті питання організаційного становлення та зростання чисельності комсомольських
осередків ВНЗ, розгортання руху за якість знань, створення та діяльність загонів «легкої кавалерії», роль
КСМУ у формуванні тоталітарної системи в інститутах і технікумах. В статье рассмотрены вопросы организационного становления и роста численности комсомольских
организаций в вузах, развитие движения за качество знаний, роль КСМУ в формировании тоталитарной
системы в институтах и техникумах. In the article the following questions are examined: formation and growth of number of Komsomol organizations
in institutions of higher education, knowledge quality development, role of youth communist society of Ukraine
in formation of totalitarian system at institutes and technical schools.