Особистість в освітньому просторі модерну: пріоритети та вектори розвитку - Марченко, О. (Схід, 2011)
На основі аналізу теоретичних та світоглядних орієнтирів філософсько-педагогічної
думки кінця ХІХ - початку ХХ століття встановлено визначальні соціокультурні механізми
та конкретно-історичні особливості формування особистості в освітньому просторі модерного зразка. Based on the analysis of theoretical and philosophical orientation of philosophical and educational thought at the end of XIX
- beginning of the twentieth century, established mechanisms for determining the socio-cultural and specific historical features
of the formation of personality in the educational space of Modernity.