Еволюція філософських поглядів І. Франка на українську ідею в контексті сучасних проблем - Сабадуха, В. (Схід, 2011)
У статті досліджуються погляди І. Франка щодо національного ідеалу в розбудові української держави, а також аналізується роль інтелігенції в реалізації національної ідеї. Показано,
що І. Франко першим в українській філософській думці поставив проблему національного
ідеалу й довів, що він мусить мати пріоритет над соціально-економічними проблемами. The author studies the I. Franko's views upon the national ideal of the Ukrainian state development and the role of intelligentsia
in national idea realization.