Культурно-освітнє життя на Станіславщині в умовах нацистського окупаційного режиму - Андрухів, І.; Ковалик, В. (Схід, 2011)
У статті висвітлено особливості культурно-освітнього життя на Станіславщині в умовах
нацистської окупації. Охарактеризовано стан розвитку освіти та наявні типи освітніх закладів; проведення заходів культурологічного характеру; діяльність громадських товариств;
показано роль Українського Центрального Комітету та його структур у культурно-освітньому житті краю. In the article the features of cultural and educational life are reflected on Stanislav region terms of Nazi occupation.
Development of education status and present types of educational establishments is described; leadthrough of measures of
cultural character; activity of public societies; the role of Ukrainian Central Committee and his structures is rotined in cultural
and educational life of edge.