Населення індустріальних районів України в умовах соціальної катастрофи 1917-1920 рр. - Попов, В. (Схід, 2011)
У пропонованій статті на матеріалі архівних джерел розглядається діяльність окремих
представників населення індустріальних районів України в 1917-1920 рр. щодо самозабезпечення життєво необхідними матеріальними благами. Вивчено фактори, що перешкоджали такій діяльності, сформульовано два основних варіанти поведінки в екстремальних умовах; робиться спроба проаналізувати соціальний склад населення залежно від вибору моделі поведінки. In this article on archival sources, deals with the activity of individual members of the public industrial areas of Ukraine in
1917-1920. to ensure that vital material goods. The factors impeding such activity, formulated two main types of behavior in
extreme circumstances, attempt to analyze the social composition of the population depending on the model behavior.