Особливості регламентації управлінських функцій на металургійних підприємствах - Шевченко, А. (Схід, 2011)
У статті обґрунтовано необхідність розробки нормативів чисельності управлінських працівників на підставі регламентації управлінських функцій для різних рівнів управління. Досліджено склад і структуру управлінських функцій на металургійних підприємствах. Визна-
чено співвідношення загальних та специфічних функцій для їх подальшого врахування при
розрахунку нормативів чисельності управлінців. Запропоновано науково-методичний підхід
до врахування видів робіт за можливістю нормування їх трудомісткості при визначенні
нормативів чисельності керівників підприємства. The necessity of developing number standards for the managers on the basis of the of management functions regulation for
various levels of management is proved. The consistency and structure of management functions at the metallurgical enterprises
are investigated. The correlation of general and specific functions for the further consideration in calculating the number standards
for manager is defined. A scientific and methodical approach to dealing with the types of work by the possibility of labor input
rationing during the determination of the standards for the top management number.