Польсько-українські стосунки в Галичині під час парцеляції поміщицьких маєтків 1867-1914 рр. - Вітенко, М. (Схід, 2011)
Автор розглядає процес роздроблення поміщицьких маєтків у Галичині в 1867-1914 рр.,
спроби польських політичних партій та економічних організацій обмежити доступ українських селян до купівлі земель збанкрутілої шляхти, переселення польських колоністів на
українські етнічні землі та вплив польської колонізації Східної Галичини на польсько-українські відносини. The article investigates the process of fragmentation of the landowners' estates in Galicia in 1867 - 1914, the attempts of
Polish political parties and economic organizations to limit access of Ukrainian farmers to purchasing the lands of the bankrupt
gentry, the resettlement of Polish colonists to the Ukrainian ethnic lands and the influence of the Polish colonization of Eastern
Galicia on the Polish-Ukrainian relations.