Зміни в структурі зайнятості населення та професійних розподілах у розрізі стадій розвитку суспільства - Гук, Н. (Схід, 2011)
Показано, що в процесі переходу суспільства від індустріального до постіндустріального
(інформаційного) відбулася докорінна трансформація зайнятості. Значних змін зазнали традиційні уявлення про працю та професії. Доведено, що інформатизація суспільства сприяла поглибленому поділу праці та формуванню нової професійно-кваліфікаційної структури
зайнятих. It isgrounded in the article that in the processof transition fromindustrialto postindustrial (informative) society, the fundamental
transformation of employment took place. The traditional imagination about labour and profession suffered important changes.
It has been proved that informatization of society helped deep share of labour and forming of new professional and qualification
structure of man power.