Становлення інституту цивільного демократичного контролю над армією в Російській Федерації - Гапеєва, О.; Гозуватенко, Г.; Мацевко, Т. (Схід, 2011)
У статті розглянуто процес становлення цивільного демократичного контролю над Збройними силами Російської Федерації, визначено фактори впливу на формування політичної
моделі цивільно-військових відносин, які пов'язані з трансформацією загроз та викликів
сучасності, тенденціями розвитку геополітичної обстановки, проведенням військової реформи, участі в локальних конфліктах та спроможністю захисту національних інтересів
держави й забезпечення національної безпеки. In the article, becoming civil democratic control is considered above military powers of Russian Federation, certainly the
factors of influence in relation to forming of political model of the civilly soldiery relations.