Репресії проти віруючих на Донеччині в 1943-1953 рр.: статистичний аспект - Лугова, О. (Схід, 2011)
Історико-статистичнедослідження присвячене аналізу результатів політики держави щодо
віруючих на Донеччині в 1943-1953 рр. Дослідження здійснено на основі методу цільового
виявлення, систематизації й порівняльно-статистичного аналізу винайдених в картотеці реабілітованих, бібліотеках та інтернет-ресурсах фактичних матеріалів, документальних та
літературних джерел стосовно репресивної політики держави щодо віруючих на регіональному рівні. Обґрунтовано, що віруючі в УРСР та на Донеччині зокрема трактувались як
опозиція більшовизму, тому весь арсенал засобів карально-репресивного апарату був направлений на розправу з ними. Жорстокі заходи проти віруючих призвели до неможливості
громадян користуватися правом на свободу совісті. Historical-statistical research is devoted to analysis of the results of the state policy in relation to believers in the Donetsk
region in 1943-1953. The study was carried out on the basis of the target detection method, systematization and comparative
statistical analysis invented in the card rehabilitated, libraries and the internet-resources of the factual material, documentary
and literary sources on the repressive policy of the state in relation to believers at the regional level. Reasonably that by
believing in the USSR and in the Donetsk region in particular, were interpreted as opposition бобольшевизма, so the entireI
arsenal of means repressive apparatus was sent to the violence withthem. ll-treatment of believers has led to a lack of opportunities
for citizens enjoy the right to freedom of conscience.