Феномен соціальної пам'яті в соціально-філософському дискурсі - Дьяковська, Г. (Схід, 2011)
Стаття присвячена розгляду актуальних аспектів сучасного функціонування соціальної
пам'яті. Автор виходить із визначення соціальної пам'яті як механізму відбору, кодування
та збереження знання. У статті визначено основні характеристики та особливості соціальної
пам'яті. Автор показує, що кожний із суб'єктів соціальної пам'яті прагне зберегти й передати
наступним поколінням те, що важливе для виживання та консолідації групи. The article is devoted to the investigation of the actual aspects of the modern functioning of social memory. The author
considers social memory as mechanism of choice, coding, transmission and conservation of the knowledge. In the article main
characteristics and the main features of the social memory are determined.