Соціально-економічний розвиток Івано-Франківщини (1965-1980-ті рр.) в історіографії - Давидович, С. (Схід, 2011)
У статті зроблена спроба комплексного висвітлення історичних поглядів на соціально-
економічні проблеми Івано-Франківської області. Історіографічний аналіз дозволяє констатувати, що в працях істориків радянського періоду та зарубіжній науці висвітлено доволі
широкий спектр питань розвитку західних областей України. Якісно новий етап у розвитку
історіографії розпочався в другій половині 80-х років ХХ ст. Значний внесок у теоретичне
узагальнення процесів, визначення тенденцій, а також основних напрямів розвитку сучасної історіографії зробили вітчизняні та російські історики. The approaches of the complex investigation of the historyc a ideas and opinions on social and economic problems of IvanoFrankivsk region are given in this article. The historiographic analysis states that the transactions of the Soviet historians and
foreign science have researched a great deal of the western regions of Ukraine. The new stage in historiographic development
started in the 2-nd part of the 80-ties of XX century. The considerable contribution in the theoretic generalization of the processes,
the determination of the tendencies, and the main trend in the development of modern historiography has also been made by
the Ukrainian and Russian researches.