Повсякденні практики життя ассирійців України в 20-30-х рр. XX ст. - Маргулов, А. (Схід, 2011)
У статті на підставі дослідження широкого кола джерел зроблена спроба реконструкції
повсякденного життя ассирійської громади України в 20-30-х рр. XX ст. Розглядається вплив
основних державно-партійних настанов на норми повсякденного життя. Описуються способи адаптації повсякденних практик життя ассирійців до усталених державних норм, покликаних докорінно змінити їх ідентичність. In article is made an attempt at reconstruction of an everyday life of an Assyrian community of Ukraine in 20-30th of XX
century on the basis of use of an extensive number of sources. Influence of the basic state-party programs on the norms of an
everyday life is also considered. The ways of adaptation of assyrians' traditional everyday life practices to norms of the state's
standard called to change their identity are described.