Національно-культурне підґрунтя довіри: досвід Японії в трактовці Ф. Фукуями - Кожем’якіна, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті здійснено аналіз теоретичних положень концепції довіри Ф. Фукуями та розглянуто особливості
формування культури довіри в Японії. Значна увага приділяється питанням співвідношення довіри та
соціального капіталу з урахуванням національної соціокультурної специфіки економічного та політичного
розвитку. В статье произведен анализ теоретических положений концепции доверия Ф. Фукуямы, рассмотрены
особенности формирования культуры доверия в Японии. Значительное внимание уделено вопросам
соотношения доверия и социального капитала, с учётом национальной социокультурной специфики
экономического и политического развития. The theoretical principles of the concept of F. Fukuyama’s trust and some special features of the trust culture
formation in Japan are analyzed in this article. Much attention is given to the questions of interrelation of trust
and social capital taking into account the national sociocultural specificity of economic and political
development.