Міжнародне співробітництво МВС України у сфері протидії корупції - Зозуля, Є.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті здійснено аналіз розвитку та сучасного стану міжнародної співпраці МВС України у сфері
протидії корупції. Розглянуто формування нормативно-правової бази щодо боротьби з корупцією та
пов’язаною з нею злочинністю, надано характеристику напрямів та шляхів співпраці органів внутрішніх
справ нашої країни з іноземними державами, їх правоохоронними органами і спеціальними службами, а
також із міжнародними організаціями, які здійснюють заходи із протидії корупції. Визначено перспективи
подальшого розвитку міжнародного співробітництва МВС у протидії транснаціональним формам корупції. В статье осуществлен анализ развития и современного состояния международного сотрудничества МВД Украины
в сфере противодействия коррупции. Рассмотрено формирование нормативно-правовой базы по борьбе с
коррупцией и связанной с ней преступностью, дана характеристика направлений и путей сотрудничества органов
внутренних дел Украины с зарубежными государствами, их правоохранительными органами и специальными
службами, а также с международными организациями, которые осуществляют мероприятия по противодействию
коррупции. Определены перспективные направления дальнейшего развития международного сотрудничества
МВД Украины в сфере противодействия транснациональным формам коррупции. Development and modern state of the international cooperation of the Ukranian Ministry of Internal Affairs in
the sphere of corruption counteraction is analyzed. It is considered the formation of normative and legal base
concerning struggle against corruption and the criminality, it is given the characteristic of directions and ways of
cooperation of law-enforcement bodies of Ukraine with the foreign states, their law enforcement bodies and
special services, and also with the international organizations which carry out measures on counteraction of
corruption. It is determined the perspective directions of the further development of the international cooperation
of the Ministry of Internal Affairs in Ukraine in the sphere of counteraction to transnational forms of corruption.