Філософське осмислення ідеї Святої Русі Сергія Радонежського - Сергеєв, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розглядаються актуальні питання, пов’язані з процесом формування національної ідеї Росії, що є
необхідною умовою успішної реалізації процесів державотворення. Йдеться про спробу впровадження в
історії Росії ідей ісихазму. В статье рассматриваются актуальные вопросы, связанные с процессом формирования национальной идеи
России, что является необходимым условием успешной реализации процессов государственного строительства.
Идет речь о попытке внедрения в истории России идей исихазма. The pressing questions connected with formation of Russia national idea which is a necessary condition of successful
realization of the state building are considered. The attempt to introduce the isikhazm ideas in the history of Russia is
concerned.