"Божественна" поезія раннього періоду творчості Івана Франка: релігієзнавчий аналіз - Волошин, І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядаються релігієзнавчі аспекти поетичної творчості Івана Франка часів його юності. Робиться
висновок, що цьому періодові життєдіяльності мислителя було притаманне ідеалістичне ставлення до
Бога і релігії, романтичне їхнє висвітлення в поезії. В статье рассматриваются религиозные аспекты поэтического творчества юного Ивана Франко. Делается
вывод, что этому периоду жизнедеятельности мыслителя было присуще идеалистическое отношение к
Богу и религии, романтическое их освещение в поэзии. Religious studies aspects of Ivan Franko’s poetry of his youth epoch are being focused in the article. The
conclusion that idealistic attitude both to God and religion was characteristic of the man of thought’s life activity
period as well as their romantic prominence in his poetry is finally being achieved.