Особливості лютеранської конфесіоналізації в Німеччині раннього Нового часу - Каріков, С.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглянуто проблему лютеранської конфесіоналізації в Німеччині. Визначено головні напрями її
поширення, схарактеризовано програмні документи. Зроблено висновки щодо посилення князівської влади
і лютеранської ортодоксії в середині XVI ст. та щодо взаємозв’язку цих явищ. В статье рассмотрена проблема лютеранской конфессионализации в Германии. Определены главные
направления ее распространения, охарактеризованы программные документы. Сделаны выводы относительно
усиления княжеской власти и лютеранской ортодоксии в середине XVI в. и взаимосвязи этих явлений. The article deals with the problem of Lutheran confessionalization in Germany. The main directions of its distribution are
defined and the program documents are characterised. The conclusions about strengthening of princes’ power and
Lutheran orthodoxy in the middle of 16
th
century and communication of these phenomena are done.