Сакральне в українській і японській культурах: компаративний аналіз - Гераськов, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У рамках дослідження автором проведено компаративний аналіз ролі сакрального в українській і
японській культурах. Розгляд означеної проблеми пролягає крізь призму виокремлення та експлікації
фундаментальних категорій з українського і японського ціннісно-смислових універсумів. Стаття є
спробою доведення важливості сакрального для української і японської традицій, а також пояснення
специфіки його розуміння українцями і японцями. В рамках исследования автором проведен компаративный анализ роли сакрального в украинской и
японской культурах. Рассмотрение обозначенной проблемы пролегает сквозь призму выделения и экспликации
фундаментальных категорий из украинского и японского ценностно-смысловых универсумов. Статья
представляет собой попытку доказательства важности сакрального для украинской и японской традиций,
а также объяснения специфики его понимания украинцами и японцами. Within the framework of the research the author has made the role of sacred in Ukrainian and Japanese cultures
of comparative analysis. The examination of the problem lies in the light of allocation and explanation basic
categories from Ukrainian and Japanese universes of values and meanings. The article is an attempt to prove the
importance of sacred for Ukrainian and Japanese traditions, and also explain peculiarities of its understanding by
Ukrainian and Japanese people.