Вплив ідей Просвітництва на аграрне життя англійців - Легкоступ, А.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується вплив ідей англійських просвітників другої половини XVIII ст. на стан сільського
господарства в Англії, зокрема аграрного сектору, у цей період. Висвітлено розвиток всіх галузей
аграрного сектору економіки країни, зміни, які відбулися протягом вказаного часу, а також те, які саме
ідеї просвітників вплинули на цей розвиток та яким чином здійснювались вони на практиці. Статья посвящена анализу влияния идей английских просветителей второй половины XVIII в. на положение
сельского хозяйства Англии, в частности аграрного сектора, в этот период. Освещено развитие всех отраслей
аграрного сектора экономики страны, изменения, которые произошли на протяжении указанного времени, а
также то, какие именно идеи просветителей повлияли на это развитие и каким образом осуществлялись
они на практике. The article is dedicated to analysis of the influence of English Enlightenment men ideas of the second half of
XVIII century for agrarian sector on position of the agriculture in England for this period. It is illuminated
development of all branches of the agrarian sector of the economy of the country, the changes, which occurred
during this period, as well as that Enlightenment men ideas influenced upon the development and the manner in
which they were realized in practice.