Політико-правове регулювання сучасних інформаційних пріоритетів в Україні - Надибська, О.Я. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті здійснюється теоретичний аналіз ключових констант громадського розвитку – політики, права
та інформації і способів їх філософського розуміння в соціальному контексті. Автор вважає, що політика,
яка згідно з традиціями предків та вимогами світової цивілізації має засновуватися на моралі й моральності,
та право, яке має легітимізувати в законах й бутті ці категорії, повинні, в свою чергу, обов’язково впливати
й регулювати інформаційний простір. В статье осуществляется теоретический анализ ключевых констант общественного развития – политики,
права, информации и способов философского их понимания в социальном контексте. Автор считает, что
политика, которая должна согласно традициям предков и требованиям мировой цивилизации основываться на
морали и нравственности, и право, которое должно легитимизировать в законах и бытии эти категории, в
свою очередь, должны влиять и регулировать информационное пространство. The principal foundations of social development i.e. policy, legislation and information as well as philosophical
means of their understanding in social context have been analyzed in this article. The author considers that the
policy by ancestors’ traditions and requirements made by the world civilization should be based nowadays on
such values like morality and legislation, which should become prevalent in laws and existence, and these
categories should affect and regulate the information space.