Духовна самоактуалізація особистості в умовах громадянського суспільства: українознавча складова - Новосад, С.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У cтатті висвітлюються актуальні проблеми духовної самоактуалізації особистості в умовах громадянського
суспільства в системі наукового українознавства. Здійснено якісний та кількісний аналіз особистісних
характеристик, які формують чи хотіли б сформувати в собі самостійно молоді українці. Автор подає частину
результатів емпіричного дослідження психоетнічних ознак сучасної молоді України віком від 18 до 30 років,
проведеного у 2006 та у 2009 роках. Подаються подальші перспективи розгляду досліджуваної проблеми. В статье освещаются актуальные проблемы духовной самоактуализации личности в условиях гражданского
общества в системе научного украиноведения. Осуществлен качественный и количественный анализ
личностных характеристик, которые формируют или хотели бы сформировать в себе самостоятельно
молодые украинцы. Автор подает часть результатов эмпирического исследования психоэтнических признаков
современной молодежи Украины в возрасте от 18 до 30, лет проведенного в 2006 и в 2009 годах. Рассмат-
риваются последующие перспективы рассмотрения исследуемой проблемы. In the article the actual problems of spiritual selfactualization of personality in conditions of civil society in the
system of scientific Ukrainian studies are elucidated. Some personalities’ properties which young Ukrainians form
or should like to form without assistance are analyzed. The author presents some results of the empiric research
of ethnical signs of modern youth of Ukraine in age from 18 to 30 years which were carried out in 2006
th
and in
2009
th
ys. The subsequent prospects of consideration this problem are given in the system of scientific Ukrainian
studies.