Ризома та симулякр у сучасних культуротворчих процесах - Федь, В. (Схід, 2011)
У статті автор обґрунтовує думку, згідно з якою концепції ризоми (Ж. Дельоз і Ф. Гваттарі) та симулякру (Ж. Бодрійяр) мають методологічну цінність для дослідження сучасних культуротворчих процесів. Ризома та симулякр дозволяють виявити нові характеристики культуротворчих процесів, зокрема децентралізації, симулятивності та ін. Робиться висновок про те, що в сучасності гуманістичні цінності продовжують відігравати важливу роль у подоланні духовної кризи. The author supports the idea according to which the concepts of rizoma (Deleuze and Guattari) and simulacrum (Baudrillard) have methodological value for processing modern culture creativity processes. Rizoma and simulacrum reveal the new features of culture - creating processes such as decentralization, simulation and so on. The author sums up those humanistic values play an important role in getting over spiritual crisis.