Внесок Павла Заблоцького-Десятовського в етнологію народів Дагестану, Азербайджану та Ірану (І пол. ХІХ ст.) - Білоус, В. (Схід, 2011)
У статті висвітлено доробок українського дослідника Павла Заблоцького-Десятовського
в царині вивчення матеріальної культури та побуту народів Азербайджану, Дагестану та
Ірану. Розкрито обставини появи його етнографічних праць, їхню новизну та науково-фактологічну значущість. The article covers the contribution of the Ukrainian researcher Pavlo Zablotsky-Desyatovsky in the sphere of study
of the material culture and way of life of Azerbaijani, Dagestani and Iranian peoples. The paper reveals the circumstances
of origination of his works devoted to ethnografhical studies, their novelty and scientific and factual significance.