Проблеми і перспективи валютного курсоутворення в Україні - Веріга, Г. (Схід, 2011)
Досліджено динаміку валютного курсу, його зв'язок із інфляцією, побудовано кореляційно-регресійні моделі валютного курсу, які дозволяють простежити його залежність від кумулятивного індексу споживчих цін, зовнішнього боргу, резервних активів, сальдо зведеного
бюджету України. Систематизовано існуючі підходи до валютного курсоутворення й діагностовано методи встановлення офіційного курсу гривні на різних часових інтервалах. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення методів визначення валютного курсу. The dynamics of rate of exchange, his connection with inflation is investigated, the cross-correlation-regressive
models of rate of exchange are built from a cumulative cost-of-living-index, external debt, reserve assets, balance of
summary budget of Ukraine. The existent going is s ystematized near of determination of rate of exchange and the
methods of establishment of official course of hryvnia are diagnosed on different temporal intervals. Worked out
suggestion in relation to the improvement of methods of determination of rate of exchange.