Інфорсмент прав власності - Карпухно, І.; Чаусовська, К. (Схід, 2011)
У статті з позицій економічної теорії розглянуті механізми захисту прав власності та контрактних відносин. Сформульовано найважливіші умови ефективного функціонування й захисту прав власності в сучасній Україні, зокрема вони включають проведення реформи
державної служби, удосконалення законодавства про власність та підприємництво, забезпечення прозорості судочинства і суддівського корпусу, перехід до системи екстериторіальності судів, антикорупційні заходи та ін. The article considers the mechanisms of ownership rights and contract relations from the position of economic
theory of ownership rights' defense. The major effective operating an d defense of ownership rights conditions in
modern Ukraine are formulated.