Економічна ефективність освіти та підходи до її визначення - Комарова, О. (Схід, 2011)
У статті обґрунтовано продуктивний характер праці в освітній галузі. Визначено сутність
зовнішньої економічної ефективності освіти, виходячи з впливу професійно-кваліфікаційного рівня робочої сили на продуктивність праці й, відповідно, на динаміку валового
внутрішнього продукту. Показано, що внутрішня економічна ефективність освіти виявляється в економічності функціонування самої освітньої галузі. In the article grounded productive character of labour is in educational industry. Certainly essence of external
economic efficiency of education coming from influence professionally qualification level of labour force on the labour
productivity and, accordingly, dynamics of gross domestic product. It is rotined that internal economic efficiency of
education appears in the economy of functioning of educational industry.