Конституціоналізація процесів європейської інтеграції України: етимологія змісту - Чернопищук, Я.В. (Держава і право, 2010)
Динамічне взаємозближення правових систем країн-членів Європейського Союзу
актуалізують необхідність конституційноправової регламентації конвергенції норм
права та дослідження сутності процесів конституціоналізації у європейському правовому просторі. Виходячи з доктрини та правозастосовчої практики ЄС у статті
резюмуються висновки щодо поняття та змісту конституціоналізації процесів
євроінтеграції. Динамичное взаимосближение правовых систем государствчленов Европейского
Союза актуализируют необходимость правовой регламентации конвергенции норм
права, а также исследование сущности процесса конституционализации европейского правового пространства. Исходя из доктрины и правоприменительной практики ЕС в статье представлены определённые заключения относительно содержательного понятия конституционализации процессов евроинтеграции. Dynamic approximation of legal systems of European Union memberstates’ creats urgent necessity of it’s legal reglamentation and the research in the essence of constitutionalisation in European legal space is predefined by the. On the assumption of scientific thoughts and EU’s practice of interpetation the legal norms make it’s possible to resume certain conclusions
on the concept of constitutionalisation the European integration processes’.