Юридична природа правотворчої діяльності суб’єктів місцевого самоврядування в Україні - Делія, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Досліджено теоретичні й практичні питання юридичної природи правотворчої
діяльності суб’єктів місцевого самоврядування в Україні. Розкрито вплив природного права на правотворчу діяльність суб’єктів місцевого самоврядування, а також залежність такої діяльності від норм Конституції та законів України в сучасних умовах формування держави та правотворення. Сформульовано рекомендації щодо вдосконалення законодавства у зазначеній сфері. Исследовано теоретические и практические вопросы юридической природы правотворческой деятельности субъектов местного самоуправления в Украине. Раскрываются влияние природного права на правотворческую деятельность субъектов местного самоуправления, а также зависимость такой деятельности от норм Конституции и действующего законодательства в современных условиях построения государства и правовой системы. Сформулированы рекомендации относительно совершенствования
законодательства в указанной сфере. In article theoretical and practical questions of the legal nature legal creativity activity of subjects of local government in Ukraine are investigated. Reveal influence of the natural right
on legal creativity activity of subjects of local government, and also dependence of such activity on norms of the Constitution and the current legislation in modern conditions of construction of the state and legal system. Recommendations concerning legislation perfection in the specified sphere are formulated.