Історична роль та значення Wissenschaft des Judentums - Басаурі Зюзіна, А. М. (Схід, 2011)
Стаття присвячена першому періоду розвитку наукового дослідження іудаїзму. Описано
соціально-історичні умови зародження ідей про необхідність вивчення іудаїзму, розкрито
філософські засади формування методології "науки про іудаїзм" у роботах засновників
цього руху та виокремлено вплив діяльності Wissenschaft des Judentums першого етапу розвитку від 1822 р. до 1854 р. The article is devoted to the first period of scientific study of Judaism. The article describes social and historical
origins of the ideas of necessity of study of Judaism, discloses philosophical basics of creation of Wissenschaft des
Judentums methodology in the works of its founders, marks out the impact of Wissenschaft des Judentums activity
in 1822-1854.