Варіативність зв'язку етичного та естетичного: вплив на розвиток особистості - Воронова, Н. (Схід, 2011)
Стаття містить аналіз варіативності взаємодії морального та естетичного в історії філософської думки, висвітлює вплив цього зв'язку на процес морально-естетичного розвитку
особистості. Показано, що зіставлення естетичних та етичних цінностей дозволить з'ясувати їх ієрархію не тільки в минулих поколіннях та епохах, а й ієрархію цінностей сучасну,
яка допоможе людині стати творчою особистістю. Article presents an analysis of variance interaction of moral and aesthetic in the history of philosophical thought,
highlights the impact of this process due to moral and aesthetic development of the individual. Historical and theoretical
excursion into this issue convinces us that the comparison with the moral aesthetic values will determine their
hierarchy not only in the past generations and eras, and modern and the hierarchy of values that will help people
become creative.