Північне Приазов'я в період наростання Громадянської війни (листопад 1918 - березень 1919 рр.) - Романцов, В. (Схід, 2011)
У статті розглядаються малодосліджені питання щодо становища Північного Приазов'я в
період наростання громадянської війни в Україні. Аналізуються проблеми військового протистояння в листопаді 1918 - березні 1919 років у Приазовському регіоні. Висвітлюється роль
махновського руху, грецьких загонів, більшовицьких військ, денікінців у подіях громадянської
війни зазначеного періоду на території Маріупольського повіту The article focuses on issues conserving the position of northern Priazov region in the period of growth of the civil
war. It also analyses the problems of military opposition in November 1918 - march 1919 in Priazov region. The article
highlights the role of Makhnovskiy`s movement, Greek military groups, soviet union troops, Denikin`s soldiers in the
civil war of the period conserved on the territory of Mariupol country.