Особливості диверсифікації діяльності сучасних машинобудівних підприємств - Бокань, О. (Схід, 2011)
У статті показано, що вплив фінансової кризи, недосконалість вітчизняного законодавства призводять до проблеми зниження конкурентоспроможності підприємств, погіршення їхнього фінансового стану. Це актуалізує проблему адаптації машинобудівних підприємств, яка може бути вирішена шляхом диверсифікації їх виробництва. Розглянуті сучасне трактування поняття диверсифікації як економічної категорії, її форми, фактори,
що впливають на диверсифікацію машинобудівних підприємств, основні складові проекту
диверсифікації. In this paper, we show that the impact of financial crisis, the development of scientific and technological progress,
the lack of perfection of legislation lead to the problem of declining competitiveness of enterprises, worsening the
financial situation that makes the problem of adaptation of engineering companies through diversification of their
production.