Культурно-просвітницька діяльність І. Наумовича у 1850-х - на початку 1860-х рр. - Герун, В. (Схід, 2011)
У статті проаналізовано культурно-просвітницьку діяльність письменника, видавця, відомогогалицькогоцерковногоі громадсько-політичногодіяча, одного з провідників москвофільства Івана Григоровича Наумовича в 1850-х - на початку 1860-х рр. у контексті розвитку та поширення літератури, формування просвітницьких програм та розвиткушкільництва в Галичині. In the article cultural and enlightenmental activities of I. Naumovich in 1850s and the beginning of 1860s in Galicia are analysed. This aspect is described in the context of the development and dissemination of literature, the formation of enlightenmental programs and the development of schools in Galicia.