Передумови приєднання Росії до Болонського процесу - Іванов, О.; Хан, Є. (Схід, 2011)
Спираючись на офіційні документи Міністерства освіти та науки Російської Федерації,
Союзу ректорів Росії, виступи та інтерв'ю президента Росії, міністрів освіти, а також провідних діячів російської вищої школи, автори аналізують стан і проблеми вищої освіти Росії
наприкінці 1990-х - на початку 2000-х років і визначають соціально-економічні передумови
та суспільно-політичні причини приєднання Росії до Болонського процесу. Based on the documents issued by the Ministry of Education and Science of Russian Federation, Russia's Rector's
Conference, speeches and interviews of the Russian Federation President, ministers of education, as well as of
higher education experts, the authors analyze current situation of and challenges for Higher Education in Russia at the
end of 1990 - beginning of 2000 years. The authors also describe social and economic backgrounds, as well as political
reasons for the Russian Federation to join Bologna Process.