Прагматизм і проблеми державного регулювання сфери азартних ігор як джерела доходів національного бюджету - Ніколаєва, О. (Схід, 2011)
У статті розглянуто питання доцільності відновлення діяльності грального бізнесу з
метою поповнення державного та місцевого бюджетів. Приділено увагу оцінці змін законодавства з регулювання підприємницької діяльності у сфері розваг. Наведено динаміку
виданих та переоформлених ліцензій на організацію й проведення азартних ігор і патентів на здійснення операцій з надання послуг у цій сфері. Крім того, представлені показники надходжень за окремими статтями податків до Державного бюджету України. Зроблено висновки про необхідність якнайшвидшого державного врегулювання ринку азартних ігор та порядку зарахування коштів, одержаних від надання ліцензій або продажу
торгового патенту. In the article the questions of expediency of the resumption of gambling to replenish the state and local budgets
are considered. The focus is on assessing changes in legislation to regulate business activities in the field of
entertainment. The dynamics of the issued, updated licenses to organize and conduct games of chance and patents
for the realization of operations to provide services in this area is shown. Besides, the indicators of incoming taxes on
particular articles of the State Budget of Ukraine are shown. Conclusions about the need of state regulation of gambling
and order of funds transfer from licensing or sale of commercial patent are made.