Проблема свободи у вітчизняній філософії та релігієзнавстві - Швед, З. (Схід, 2011)
Стаття присвячена з'ясуванню особливостей філософського розуміння свободи у вітчизняній науці. Встановлено, що специфіка інтерпретацій названого феномена тісно пов'язана з тими історичними обставинами, якими супроводжувався український процес етнорелігієгенезу. The article studies the characteristics of the native philosophical understanding of freedom. Established: The
specifics of interpretations of this phenomen is closely related to those historical circumstances which accompanied
the process of "ethno-religio-genesis" in Ukrainian.