Формування національних Збройних сил Латвії в нових геополітичних умовах - Левик, Б. (Схід, 2011)
У статті досліджено процес створення Збройних сил Латвійської республіки (військово-історичний аспект) та державне забезпечення військової безпеки країни після розпаду СРСР. Проаналізовано стан оборонного сектора Латвії в сучасних умовах. The process of creating the armed forces of Latvias Republic has been analyzed from military-historical point of view, as well as state enforcement of military security after the dissolution of the USSR. Additional consideration was given to the security sector of Latvia at current stage of development.