Еволюція проблеми Ґібралтару в другій половині ХХ ст. - на початку ХХІ ст. - Лесіва, Н. (Схід, 2011)
Стаття присвячена аналізу еволюції проблеми Ґібралтару в контексті іспано-британських відносин другої половини ХХ ст. - початку ХХІ ст. Зокрема, розглянуто розвиток Ґібралтару в історичній ретроспективі, проаналізовано політику Іспанії та британські стратегії вирішення комплексу суперечок навколо Ґібралтару. Визначено ставлення мешканців Ґібралтару до можливої зміни підданства. The given article is devoted to the complex analysis of Gibraltar's problem. The evolution of problem in context of relations between Great Britain and Spain are analyzed. The historical overview of Gibraltar's development is also researched. British and Spanish strategies in field of Gibraltar's problem are compared in the article. The public opinion in Gibraltar is also presented.