Оптимізація релігійної політики держави щодо ісламу та мусульман: загальні принципи - Кирюшко, М.І. (Держава і право, 2010)
Аналізуються нові явища у житті мусульман України. Доведено необхідність розробки нової моделі релігійної політики Української держави стосовно ісламу і мусульман. Обґрунтовуються основні принципи і положення цього важливого напряму діяльності держави.
Ключові слова: релігія, іслам, мусульмани, релігійна свобода, релігійна політика. Анализируются новые явления в жизни мусульман Украины. Доказана необходимость разработки новой модели религиозной политики Украинского государства в отношении ислама и мусульман. Обосновываются основные принципы и положения этого важного направления деятельности государства.

Ключевые слова: религия, ислам, мусульмане, религиозная свобода, религиозная политика. In article the new phenomena in a life of Moslems of Ukraine are analyzed. Necessity of
development of new model of a religious politics of the Ukrainian state is proved concerning an Islam and Moslems. Main principles and positions of this important direction of activity of
the state are proved.
Key words: religion, an Islam, Moslems, religious freedom, a religious politics.