Порівняння ефективності діяльності підприємств гірничо-металургійних корпоративних структур України - Колосок, В.; Верескун, М.; Дроботіна, К.; Угровата, Ю. (Схід, 2012)
У статті обґрунтовано підхід корпоративної структуризації до аналізу діяльності українських гірничо-металургійних холдингів. Зокрема проаналізовано організацію їх активів за традиційним та пропонованим підходами. Сформульовано гіпотезу про зв'язок між ключовими показниками ефективності всіх підприємств гірничо-металургійного комплексу України та холдингу "Метінвест" та верифіковано її з використанням коефіцієнтів кореляції. Зроблено висновок про зіставність результатів аналізу за галузевим та корпоративно-структурованим підходом. Article contains foundati on the approach to the analysis of corporate structure of the Ukrainian miningand metallurgical holdings. In particular, analyzed the organization of their assets and traditional copyright approaches. Formulated a hypothesis about the relationship between ke y performance indicators of mining-metallurgic complex Ukraine and holding "Metinvest" and verified it with correlation coefficients. The conclusion about the comparability of results of analysis by industry and corporate-structured approach.