Напрямки державної політики в транспортній галузі України - Бабина, О.; Карпенко, О. (Схід, 2012)
У статті проаналізовано стан розвитку транспортної системи України, систематизовано проблеми транспортного комплексу та узагальнено основні напрямки державної політики в транспортній галузі України. Зроблено висновок, що сьогодні транспортний сектор економіки України в цілому задовольняє лише базові потреби економіки та населення в перевезеннях. Необхідне створення нової системи швидкісних автомобільних доріг, магістральних транспортних
коридорів (МТК), оновленої залізниці, сучасних авіаційних літаків та аеропортів. In the article the state of development of the transport system of Ukraine, transport complex problems systematically
and summarized the main directions of state policy in the transport industry of Ukraine.