Методика оцінки конкурентоспроможності персоналу підприємства - Швець, І.; Мариконь, Г. (Схід, 2012)
У статті авторами розроблена комплексна методика оцінки конкурентоспроможності персоналу за допомогою використання бальної оцінки основних її компонентів. До показників,
що оцінюються, належать результати роботи, продуктивність праці, трудова дисципліна,
особисті, ділові та професійні якості, стан здоров'я та професійна мобільність. Результати
оцінки дозволяють визначити рівень компетентності залежно від наявності та ступеня прояву в працівника заданих характеристик. In this article authors are develop the complex method of estimation of competitiveness of personnel by the use
of ball estimation of its basic components. To the indexes which are estimated belong: job performances, labor
productivity, labor discipline, personal, professional and professional qualities, health and professional mobility. The
results of estimation allow to define the level of competence depending on a presence and degree of display for the
worker of the set descriptions.