Роль та місце угорської нацменшини в українсько-угорських міждержавних відносинах - Андрейко, В. (Схід, 2012)
У статті досліджується процес становлення та розвитку системи українсько-угорських
міждержавних відносин, висвітлюється місце й роль угорської національної меншини при
формуванні українсько-угорського співробітництва. На основі аналізу зовнішньої політики
Угорської Республіки щодо угорців, які проживають поза межами етнічної батьківщини, зроблено спробу розкрити особливості діяльності угорської національної меншини в Україні. The article deals with the process of formation and development of the Ukrainian- Hungarian interstate relations.
The role and place of Hungarian national minority at the formation of the Ukrainian-Hungarian cooperation are considered.
The author has tried to expose the peculiarities of Hungarian minority activities in Ukraine analyzing the foreign policy
of Hungary about Hungarian who lives outside their ethnic native land.