Компаративний аналіз моделей оцінки ефективності розвитку персоналу - Чумаченко, О.; Фільчак, С. (Схід, 2012)
У статті досліджуються існуючі моделі оцінки ефективності розвитку персоналу - Кіркпатріка, Філіпса, Тайлера, CIPP, Скрівенса, Берда, біпараметричної оцінки Мак Гі. Розглянута
методика оцінки працівників відділу кадрів в умовах центру зайнятості; обґрунтована економічна доцільність навчання співробітників державної служби з урахуванням старіння
знань. Показано, що для державних установ, а також для інших організацій, які займаються наданням послуг, для оцінки ефективності оптимальною є біпараметрична оцінка Мак
Гі. Для підприємств, які виготовляють продукцію, оптимальною є модель ефективності
Філіпса ROI. In the article researches the existing methods of efficiency evaluation of the staff development - Kirkpatrick,
Phillips, Tyler, CIPP, Scrivens, Berd, McGi. Was considered the methodology of the personnel assessment of personnel
department in the conditions of employment center; grounded the economic effectiveness of the workers training
with an allowance for ageing of knowledge. In the article show that for government institutions and other organizations
which provide services the optimal model for assessment effectiveness is McGi's assessment. The best model for
companies that manufacture products is the Phіllіp's effectiveness (ROI).