Особливості державного регулювання інвестиційної привабливості ринку цінних паперів в Україні - Волощенко, Л.; Воротнікова, Ю. (Схід, 2012)
У статті показано, що система регулювання українського фондового ринку фактично ґрунтується на поєднанні саморегулювання та державного регулювання, але пріоритет належить державі; слабкий і суперечливий механізм державного регулювання обумовлює невиконання фондовим ринком своїх базових функцій. Констатована відсутність єдиного підходу з боку органів державного регулювання під час розробки політики на фондовому ринку. In the article are introduced that the system of regulation of the Ukrainian stock market actually bases on combination
of self-regulation and government control, but priority belongs to the state; the weak and contradictory mechanism of
government regulation stipulates non-fulfillment by the stock market its foundation functions. The author states the
absence of the unique approach from the side of the regulatory agencies in the process of development the policy at
the stock market .